Hoe werkt een IP camera?

Hoe werkt een IP camera precies?

IP camera’s worden steeds populairder. De reden hiervoor is dat steeds meer mensen graag een extra gevoel van veiligheid willen én omdat deze apparaten steeds betaalbaarder worden.

Wat is een IP camera?

Een IP-camera is een beveiligingscamera die is aangesloten op het internet en zo live beelden kan doorsturen naar een apparaat met internettoegang, zoals een smartphone of computer.

De werking van een IP-camera is eigenlijk heel eenvoudig. Het is een gewone camera vergelijkbaar met andere soorten camera’s maar zonder het omslachtige en dure beheer- en opslagsysteem.

Een IP camera bewaart de opgenomen beelden op een SD kaart of een ingebouwde harde schijf. Sommige camera’s kunnen verbonden worden met een online cloudopslag.

IP camera’s werken via het internet

IP staat voor Internet Protocol waaruit dus afgeleid kan worden dat IP camera’s via een internet verbinding werken. Je kunt de camera verbinden via WiFi of een ethernet kabel.

Eenmaal verbonden met het internet kun je via een app of (online) software live de beelden van de camera bekijken. Je kunt ook opnames bekijken die eerder zijn opgenomen.

Bewegingsdetectie

IP camera’s met bewegingsdetectie zijn momenteel steeds vaker de standaard. Op deze camera’s kun je instellen om beelden op te nemen wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Hierdoor kun je specifieke momenten opnemen die belangrijk zijn, zoals het moment waarop iemand het huis binnengaat of juist vertrekt.

Ook kun je push-berichten ontvangen op je smartphone wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Koppelen met andere beveiligings- en slimme aparaten

IP-cameras kunnen ook worden gekoppeld aan andere beveiligingssystemen, zoals alarmsystemen en bewegingssensoren.

Hierdoor kun je een compleet beveiligingssysteem creëren, waarbij de camera’s en andere systemen samenwerken om je huis of bedrijf te beschermen.

Soorten IP camera’s

Er zijn verschillende soorten IP-cameras beschikbaar waaronder binnencamera’s, buitencamera’s en domecamera’s.

  • Buitencamera’s zijn speciaal ontworpen om te weerstaan aan weersinvloeden, zoals regen en sneeuw, en hebben een stevigere behuizing dan binnencamera’s.
  • Domecamera’s zijn ideaal voor bewaking in een winkel, kantoor of andere publieke ruimte, omdat ze moeilijk te onderscheppen zijn.

IP-camera’s bieden veel voordelen voor beveiliging en toezicht rondom je huis of andere eigendommen.

De apparaten zijn snel en eenvoudig te installeren en te gebruiken, bieden hoge beeldkwaliteit en kunnen worden gekoppeld aan andere beveiligingssystemen.

Of je dit nu in- en rondom je huis wilt of het pand van je bedrijf, een IP camera zorgt voor net een laagje extra veiligheid!

Plaats een reactie