Vliegtuig volgen: Hoe doe je dat?

Een vlucht of vliegtuig volgen is heel makkelijk tegenwoordig.

Je kunt op basis van een vluchtnummer bijvoorbeeld de vlucht van familie of vrienden volgen. Je doet dit via de website FlightRadar24.

Ook kun je via de radar live alle commerciƫle vluchten boven Europa, Amerika en Aziƫ zien en andere delen van de wereld zien.

Zelf een vliegtuig volgen

Klik op een vliegtuig en je kunt onder andere zien:

  1. Luchtvaartmaatschappij
  2. Luchthaven waar deze vertrokken is
  3. Bestemming van de vlucht
  4. Tijd van vertrek en aankomst
  5. Vliegtuig type

Vluchten van luchtvaartmaatschappijen

Vliegtuig volgen met vluchtnummer

Wil je een specifieke vlucht of vliegtuig volgen met vluchtnummer? Van bijvoorbeeld familie die op reis gaat? Dat kan heel makkelijk!

Ga naar de FlightRadar en vul rechts bovenin het vluchtnummer in.

Waarom vluchten volgen?

Misschien klinkt het volgen van vliegtuigen in eerste instantie onzinnig, toch hoeft het dat zeker niet te zijn.

Stel je gaat familie of vrienden ophalen op het vliegveld, dan is het super handig om LIVE te kunnen zien hoe de vlucht vordert en of deze op tijd is. Ook zie je live hoelang de vlucht nog duurt tot de landing, zo zie je of je misschien toch nog tijd hebt voor een snelle stop bij de benzinepomp voor wat lekkers šŸ˜‰

Naast het praktische stukje is het volgen van vliegtuigen voor anderen een hobby of leuk tijdverdrijf. Het is soms superleuk om te zien waar vliegtuigen vandaan komen, hoe hoog ze vliegen, hoe lang ze nog moeten et cetera.

Meer websites om vluchten te volgen

Naast FlightRadar24 zijn er meer websites waarop je vliegtuigen volgen kunt. Hieronder twee alternatieven:

PlaneFinder

PlaneFinder is Ć©Ć©n van de alternatieven voor FlightRadar24. De website weergeeft dezelfde data maar ziet er wel een stuk strakker uit.

FlightAware

FlightAware werkt niet met een live radar maar op basis van vluchtgegevens. Vul een luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer in of zoek op basis van de vertrek en aankomst luchthaven om data van een vlucht te bekijken.

Plaats een reactie