Hoe werkt Instagram?

Hoe werkt Instagram eigenlijk? De volledige uitleg die je nodig hebt vind je hier.

Instagram is hét sociale media wat volledig gericht is op het delen van foto- en video. Het netwerk is onderdeel van Facebook en momenteel het snelst groeiende platform.

Maar hoe werkt Instagram eigenlijk en wat kun je er allemaal mee?

Hoe werkt instagram: De volledige handleiding.

Alles op Instagram draait rondom beeld, of dit nu een foto of een video is. Elke post moet dus een foto of een video bevatten. Alleen tekst zoals op bijvoorbeeld Facebook is niet mogelijk.

Instagram is alleen te gebruiken via de mobiele apps voor iOS, Android en Windows Phone. Via de browser kun je wel door Instagram surfen, foto’s en video’s liken en reageren maar geen eigen foto of video plaatsen. Daarvoor is de app dus noodzakelijk.

Wil je van je Instagram account af? Lees de handleiding Instagram deactiveren.

Zoals net vertelt draait het bij Instagram volledig om het beeld van de foto of video. In plaats van hele albums te delen zoals je op Facebook doet draait het op Instagram juist om het delen van ‘de perfecte foto’.

Voorbeeld: Je bent op vakantie geweest en hebt hier honderden zo niet duizenden foto’s gemaakt. Normaliter deel je dan een groot deel van deze foto’s in een album zodat anderen deze kunnen bekijken.

Bij Instagram selecteer je juist de beste foto’s van de vakantie en deelt deze los van elkaar zodat iedere foto er ook echt uitspringt.

Stories & Reels op Instagram

Door de jaren heen is Instagram enorm geëvolueerd. Het is niet meer zozeer een medium om “‘zomaar foto’s te delen” maar meer een interactief platform geworden.

Met stories deel je een beleving of boodschap voor een tijdsduur van 24 uur. Deze kunnen volledig interactief gemaakt worden waardoor andere op verschillende manieren onderdeel van de stories zijn.

Bijvoorbeeld met stickers, beoordelingen, stemmen, website promotie of het geven van antwoorden op een gestelde vraag.

De Instagram Reels functie is een reactie op het platform Tik Tok. Reels zijn korte video’s van maximaal 1 minuut waar veelal grappige content op bepaalde liedjes of audio worden gedeeld.

Filters en effecten op Instagram

Om je foto’s nóg mooier eruit te laten springen heeft Instagram diverse filters en effecten ingebouwd. Je kunt tijdens het uploaden deze filters en/of effecten toepassen.

[screens filter]

Knoppen op Instagram

Instagram is een vrij simpel medium zonder al te veel randfuncties. Op het hoofdscherm (de tijdlijn) kun je door de app navigeren.

Knoppen aan de onderkant

  1. Het huisje (home): Hiermee ga je naar het beginscherm van Instagram en zie je de tijdlijn met de meest recente berichten van degene die jij volgt.
  2. Het vergrootglas (zoeken): Dit is de ‘explore’ pagina. Bovenaan deze pagina staat een zoekbalk waarin je binnen Instagram kunt zoeken naar accounts, tags en plaatsen. Op de pagina zelf staan random foto’s en video’s van andere gebruikers gebaseerd op populariteit.
  3. Het plus teken (foto/video toevoegen): Via dit scherm kun je nieuwe foto’s en video’s uploaded naar je Instagram account. Je kunt eerder gemaakte foto/video selecteren of via de app een foto maken of video opnemen.
  4. Het hartje (activiteit): Deze pagina is opgedeeld in twee tabbladen, namelijk ‘Jij’ en ‘Volgen’. Het tabblad ‘Jij’ is standaard geselecteerd en hier zie je de activiteit op jouw profiel en uploads zoals likes, reacties en nieuwe volgers. Via het tabblad ‘Volgen’ zie je de activiteit van de accounts die jij volgt: De foto’s die deze accounts liken en waar ze op reageren.
  5. Het rondje met foto (Profiel): Met deze knop ga je naar jouw eigen profiel. Vanuit jouw profiel kun je verder gaan naar ‘profiel bewerken’, instellingen, jouw activiteitlogboek, je naamtag, opgeslagen berichten, goede vrienden en mensen ontdekken.

Plaats een reactie