Snapchat deactiveren uitleg

Snapchat deactiveren

Als je om welke reden dan ook wilt stoppen met het gebruik maken van Snapchat leggen we jou uit hoe dat moet. Je account zal eerst dertig dagen worden gedeactiveerd voordat het daadwerkelijk verwijderd wordt.

Zo heb je de kans om je bedenken. In die tijd zullen al jouw gegevens ook bewaard worden en raak je niets kwijt als je besluit om terug te keren. Tijdens de deactivatie kunnen vrienden niet meer op jou reageren via Snapchat.

Snapchat deactiveren

Om Snapchat te verwijderen surf je eerst naar de webpagina van Snapchat waar je je account kunt verwijderen. Het is niet mogelijk om dit via de app te doen.

Als je op de pagina terecht bent gekomen krijg je de mogelijkheid om je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord in te voeren.

Vaak wordt er ook gevraagd of je geen robot bent en moet je een verificatie doen. Als je dat hebt gedaan kun je vervolgens inloggen. Snapchat zal je nu opnieuw vragen om je wachtwoord in te voeren zodat ze zeker weten dat jij echt degene bent die het account verwijderd.

Als dat gebeurd is, is het proces afgerond. Je Snapchat account zal nu voor 30 dagen worden gedeactiveerd en als je je account niet opnieuw activeert zal deze permanent worden verwijderd.

Snapchat account activeren

Als je al die grappige fotos van je beste vrienden toch mist kun je kiezen om je Snapchat account opnieuw te activeren. Dat is gelukkig een stuk eenvoudiger dan het verwijderen van je account.

Het enigste wat je hoeft te doen is in te loggen op je account via de app. Snapchat zal dan automatisch je account weer activeren. Al je gegevens zoals je vrienden, verhalen, chats en snaps worden teruggezet.

Hou er rekening mee dat het 24 uur duurt voordat je een account dat gedeactiveerd is kan herstellen.

Plaats een reactie