Hoe werkt Picnic?

Hoe werkt de Picnic app supermarkt?

Picnic is een online supermarkt zonder ook maar één vestiging te hebben. De supermarkt werkt uitsluitend met distributiecentra en bezorgd jouw boodschappen aan huis.

Dat is handig toch? 😀

Wat is Picnic?

De online supermarkt is ontstaan in 2015 en verkoopt enkel en alleen via hun app. De levensmiddelen leverancier heeft geen winkels zoals we gewend zijn van supermarkten.

Hierdoor ben je vaak niet alleen goedkoper uit maar ben je ook nog eens milieubewust bezig! Picnic bezorgd namelijk via elektrische autootjes.

Inmiddels maken al meer dan 275.000 klanten verdeeld over ruim 70 steden gebruik van deze supermarkt.

Wachtlijsten

Wanneer je jezelf aanmeld bij Picnic kom je op de wachtlijst te staan. Niet omdat ze nieuwe klanten zo graag willen laten wachten maar zodat je ingedeeld kan worden volgens een schema.

Picnic werkt namelijk super efficiënt. En om dat te doen heb je strakke planningen nodig.

Maar niet alleen de planning is hier van belang:

Het is voor Picnic niet mogelijk om alle inwoners in een nieuw gebied te bedienen. Hier hebben ze een systeem voor opgezet met de wachtlijst.

Telkens wanneer er nieuwe wagentjes en personeel bijkomen breidt de supermarkt uit naar nieuwe gebieden op basis van de wachtlijst.

Door nieuwe klanten op een wachtlijst te plaatsen kunnen ze deze in groepen indelen en zo logischerwijs uitbreiden naar plekken waar veel vraag is naar de dienst.

Gratis thuisbezorgd

Boodschappen online bestellen is niets nieuws natuurlijk: De bekende supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo en Plus kun je al langer je boodschappen thuis laten bezorgen. Hier zitten vaak wel bezorg of bestelkosten aan verbonden.

Bij Picnic is dat niet: hier worden je boodschappen altijd gratis thuisbezorgd. In een milieubewust wagentje 🙂

Zoals Picnic zelf zegt op de website:

Geen dure winkels, maar vriendelijke elektrische autootjes. Daardoor rekenen wij geen kosten voor de bezorging.

Je hoeft niet te wachten op je boodschappen

Bij de traditionele supermarkten krijg je een tijdsvlak voor je bezorging, vaak een van 3 uur. Bij Picnic is dat anders: Hier kun je live in de app zien hoelaat ze voor je deur staan.

Kun je in plaats van wachten toch nog even snel je hond uitlaten of de deur uit.

Picnic app gebruiken

Ben je benieuwd naar Picnic? Installeer dan de app en meld je aan!

1 gedachte over “Hoe werkt Picnic?”

  1. Misschien is het ook handig als jullie de chauffeurs instrueren om de bezorgauto NIET op een invalidenparkeerplaats te zetten? Ook al is het maar voor even. En zeker niet op een parkeerplaats op kenteken. Er was plaats genoeg aan de andere kant van de straat. Ik vind het bijzonder ongepast en respectloos en absoluut geen goede reclame voor het bedrijf.

    Beantwoorden

Plaats een reactie