Hoe werkt DAB+ en wat is het?

DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting en is een Europees alternatief voor analoge radiosignalen over de FM/AM frequenties.

Sinds 2013 is DAB+ in bijna heel Nederland + de Waddeneilanden beschikbaar. Het aanbod aan zenders op DAB+ groeit terwijl er steeds meer FM zenders verdwijnen. Het idee is dan ook dat DAB de FM zenders volledig gaat vervangen.

In tegenstelling tot FM kan via een DAB+ signaal ook informatie en data meegestuurd worden, bijvoorbeeld:

  • Weersverwachtingen
  • Informatie over de artiest
  • Albumcovers
  • En meer

DAB+ radio

Het signaal van DAB+ is gratis te ontvangen. Je hebt er wel een radio met DAB+ ondersteuning voor nodig om het te kunnen ontvangen. Deze radio’s ondersteunen naast DAB+ ook gewoon FM zenders: Je kunt dus altijd je favoriete zenders luisteren.

Voordelen van DAB+

Een groot voordeel van DAB plus is de kwaliteit van het signaal. Deze is op elke plek goed te ontvangen en stoort daarnaast niet met andere draadloze verbindingen. Zo kun je ongestoord van ruisloze radio genieten.

Het DAB+ signaal is zo sterk dat je hem overal in huis ontvangt. Omdat het signaal niet stoort met andere draadloze signalen luister je naar een ruisvrije radiokwaliteit. Ook ontvang je extra informatie, zoals de naam van de artiest, albumcovers en weersverwachtingen.

DAB+ in de auto

Ook in je auto pluk je de voordelen van DAB. Je hebt niet alleen top kwaliteit geluid maar ontvangt ook handige reis informatie waaronder:

  • Nieuwsberichten
  • Filemeldingen
  • Verwachte verkeersdrukte

Daarnaast heb je overal in Nederland ontvangst in tegenstelling tot FM welke in zones is opgedeeld. Dus als je lekker aan het scheuren bent over een afgelegen boerenweg doe je dat met je favoriete radiozender. ­čśë

DAB+ radio kopen? Dan zijn dit de beste keuzes!

Als je nog geen radio met DAB ondersteuning hebt maar deze wel graag wilt raden we jou de volgende 3 radio’s aan. Zo heb je een goede deal te pakken en kun je voortaan ongestoord van iedere radiozender genieten met een super kwaliteit geluid.

Plaats een reactie