Facebook deactiveren in 4 stappen

Facebook deactiveren in 4 stappen

Als je tijdelijk wilt stoppen met het gebruik van Facebook kun je Facebook deactiveren. Hiermee behoud je alle data maar je profiel is niet meer zichtbaar. Wil je helemaal stoppen met social media kun je jouw account ook verwijderen.

Facebook deactiveren in enkele stappen

Als je tijdelijk geen gebruikt meer wilt maken van Facebook kun je je account tijdelijk pauzeren. Dit houdt in dat je profiel niet meer zichtbaar is voor anderen.

Alle gegevens zullen echter wel bewaard blijven:

  • Je profielinformatie
  • Berichten die je hebt gepost
  • Foto’s

Dit komt goed uit voor wanneer je besluit om terug te keren op het social media platform. Het opnieuw activeren van je Facebook account is heel eenvoudig in te loggen met behulp van je inloggegevens.

Stappen om Facebook te deactiveren

De eerste stap om je account te deactiveren is in te loggen op Facebook. Ga naar instellingen en klik vervolgens op op het kopje ‘Algemeen’. Onder ‘Algemene accountinstellingen’ zie je vervolgens ‘Account beheren’ staan.

Klik op ‘Bewerken’ en je wordt vervolgens naar een pagina doorverwezen waar de optie ‘Account deactiveren’ tevoorschijn komt.

Facebook zal nu een aantal vragen aan je stellen en hiermee willen ze bereiken dat je van gedachte veranderd door gebruik te maken van FOMO (Fear Of Missing Out).

Na het invullen van deze vragen kun je op ‘Nu activeren’ klikken wat resulteert in een gedeactiveerde Facebook account.

Facebook verwijderen?

Als je je Facebook profiel niet tijdelijk wilt deactiveren maar volledig wilt verwijderen is dit ook mogelijk. De optie om je social media kanaal te verwijderen is moeilijk te vinden maar met ons stappenplan gaat dit je zeker lukken.

Hou er wel rekening mee dat alle data permanent verwijderd wordt en niet meer terug te halen is. Wil je in een later stadium opnieuw een Facebook profiel zul je helemaal opnieuw moeten beginnen.

Zoals eerder gezegd maakt Facebook het is je niet gemakkelijk om je profiel te verwijderen. Je kunt deze optie dan ook niet vinden op de instellingen pagina.

Wil je je account verwijderen dan zul je moeten surfen naar het “account verwijderingsformulier” op de website van Facebook.

Hier kun je de procedure starten om je profiel te verwijderen. Nadat je een formulier hebt ingevuld kun je klikken op ‘Account verwijderen’. Er wordt nu gevraagd om je wachtwoord in te voeren ter bevestiging.

Vervolgens moet je opnieuw klikken op ‘Account verwijderen’.

Als je dit hebt gedaan is je Facebook profiel volledig verwijderd en kan het door niemand meer bezocht worden.

Plaats een reactie