Hoe werkt een dongel?

Hoe werkt een dongel en wat kun je er allemaal mee?

Met een 4G internet dongel heb je altijd en overal toegang tot een (mobiel) WiFi netwerk. Handig als je onderweg of op een mobiele locatie wilt werken of studeren.

Maar hoe werkt een dongel eigenlijk?

Internet dongles met 4G internet

Een dongel (Engels: Dongle) is een USB apparaatje waarmee je toegang kunt krijgen tot internet via een 4G verbinding. In de dongle steek je een simkaartje waar een databundel op zit. In principe is een dongel dus gewoon een USB modem.

Met zo’n dongel kun je altijd en overal internetten. Handig als je onderweg bent of in het buitengebied met een langzame kabelverbinding. KPN gebruikt 4G dongels om in het buitengebied haar klanten van snel internet te voorzien.

Praktisch alle laptops en computers hebben een USB toegang. Door de dongel via USB te koppelen en te selecteren als netwerk heeft het apparaat direct toegang tot internet.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer dongles welke als hotspot fungeren en niet via USB gekoppeld hoeven te worden.

Waar kan ik een internet dongel kopen?

Veel internet en telefonieproviders hebben verschillende pakketten voor dongels. Je kunt een compleet pakket nemen inclusief dongel of zelf een dongel kopen en net als met mobiel een sim only abonnement nemen.

Onder andere Coolblue en Bol.com verkopen dongels.

1 gedachte over “Hoe werkt een dongel?”

Plaats een reactie