Anonieme SMS: Hoe werkt dat?

Hoe kun je een anonieme SMS versturen?

Een anonieme SMS versturen, dat zouden we allemaal wel eens willen. Hoe handig is het als je iemand een berichtje kunt sturen zonder dat die persoon weet dat jij het hebt verstuurd?

Maar hoe werkt een anonieme SMS precies en waar kun je het voor gebruiken?

Anonieme SMS versturen: Zo werkt het

Wanneer je met je eigen telefoon een SMS verstuurd is deze altijd met jouw telefoonnummer als afzender. Het is niet mogelijk om via je eigen telefoon een SMS met een anonieme afzender te versturen.

Gelukkig kan dat wel heel makkelijk via een andere manier. Met een online dienst voor een anonieme sms kun je zelf kiezen wat de afzender van je SMS bericht is.

Anonieme SMS sites

Op internet zijn er verschillende sites waar je anonieme SMS berichten kunt versturen. Sommige zijn gratis en anderen zijn betaald: De kosten variëren van € 0,45 tot € 1,30 per sms.

Hoe het kan dat deze sites wél anonieme berichten kunnen meesturen?

Zij maken gebruik van online SMS systemen welke ook voor serviceberichten van bedrijven gebruikt worden. Bij deze systemen kun je dus je eigen afzender meegeven, bijvoorbeeld je bedrijfsnaam. Maar ook willekeurige andere namen als afzenders.

Anonieme SMS sites maken dus gebruik hiervan en geven als afzender de naam ‘anoniem’ mee. Bij sommige sites kun je zelfs zelf invullen wat de afzender van het bericht is.

Enkele van deze websites zijn:

 1. Gratisanoniemsmsen.nl
 2. Anoniemesms.nl

Waarvoor kun je anonieme smsjes gebruiken?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Volgens de SMS sites komen de volgende redenen het meest voor:

Grappen uithalen met vrienden

Je kunt met een sms met eigen afzender inderdaad leuke grappen uithalen. Je vind online verschillende voorbeelden ter inspiratie.

Geheime liefdes & valentijn berichten

Hoe leuk is het om de liefde te verklaren aan degene waar je al een tijdje een oogje op hebt. Kan toch wel spannend zijn dus een anoniem berichtje zou zeker een optie zijn.

Contact met ex-partners

Contact met ex partners gaat vaak samen met ruzie. Als een van de twee de ander blokkeert in zijn/haar telefoon komen berichtjes niet meer aan. Een anonieme sms is niet geblokkeerd dus een handige uitweg als je de ander toch nog iets duidelijk wilt maken.

5 gedachten over “Anonieme SMS: Hoe werkt dat?”

 1. Netjes geschreven zou je misschien een link naar mijn. Anoniem sms site willen plaatsen ik kan je een account geven met anoniem sms credits. Zodat je zelf kan zien hoe simpel het is.
  En misschien dat je wat screens kan maken en als foto plaatsen.

  Groeten anoniem

  Beantwoorden
 2. Als je slachtoffer bent van een geweldsdelict door een ex.
  En je krijgt dan weer te maken door jullie site van berichten waar je niet op zit te wachten. Is dat niet fijn.
  Kunnen jullie degene dan blokkeren ?
  Ik wil graag weten wie dat mij heeft geschreven ?
  Hij heeft een contact verbod!

  Beantwoorden
  • Hallo Karin,

   Wat vervelend om te horen! Op HoeWerkt bieden we echter geen SMS dienst aan en kan (helaas) jouw ex deze berichten versturen via een van de tientallen sites die deze diensten wél aanbieden. Je zou preventief deze sites kunnen benaderen en vragen jouw telefoonnummer te blokkeren binnen hun systeem, dan ontvang je geen SMSjes meer en heeft jouw ex weer 1 manier minder om je te stalken. Hopelijk werkt dit voor je 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie