Hoe werkt een creditcard?

Volledige uitleg over hoe een creditcard werkt

Een creditcard is een betaalmiddel wat wereldwijd geaccepteerd word. De werking is vergelijkbaar met een pinpas, echter betaal je met een creditcard niet direct vanaf je bankrekening.

Betalingen worden voorgeschoten door de uitgever van de creditcard. Dit is je bank of een creditcardmaatschappij. Aan het eind van de maand krijg je een totaalrekening van de uitgaven die je hebt gedaan.

Als je deze eindrekening binnen een bepaalde termijn na ontvangst voldoet betaal je geen rente. Wil je wat later betalen dan betaal je rente over het openstaande bedrag.

Waarom een creditcard gebruiken: Jouw voordelen

Een creditcard heeft enkele voordelen en kan soms je ideale uitkomst zijn:

  1. Wereldwijd betaalmiddel
  2. Ideaal voor aankopen via internet
  3. Kan als borg dienen voor hotels, het huren van een auto etc

Universeel betaalmiddel, je kunt er over de hele wereld mee terecht

Wereldwijd te gebruiken

Met je gewone betaalpas van jouw bank kun je in Europa bij vrijwel alle geldautomaten terecht. Bij restaurants en winkels is dat niet altijd het geval.

Buiten Europa wordt het nog een ingewikkelder verhaal. In zo’n geval komt een creditcard van pas. Een creditcard wordt namelijk wereldwijd geaccepteerd en geeft je zo meer financiële vrijheid als je op reis bent.

Je kunt met een creditcard niet alleen betalen in winkels, horeca en webshops maar ook vaak gewoon cash pinnen bij een geldautomaat.

Auto huren: creditcard vereist

Maar ook voor het huren van een auto heb je een creditcard nodig. Dit omdat ze zo de borg van de auto kunnen vastzetten op je creditcard.

Dit geldt ook voor het huren van een scooter of andere motorvoertuigen.

Internationaal shoppen op internet

Maar ook als je betalingen wilt doen bij webshops buiten Nederland is een creditcard handig. Buitenlandse webshops ondersteunen vaak geen iDEAL en ook niet altijd Paypal.

Aankopen tot 180 dagen verzekerd en bescherm tegen fraude

Dit is misschien wel een van de grootste voordelen: Je aankopen zijn tot 180 dagen verzekerd en beschermd tegen fraude.

Artikel niet geleverd? Dan krijg je jouw geld terug van de creditcardmaatschappij! Iets anders niet goed? Dan ook.

Lees alle andere voordelen op de Mastercard pagina.

Prepaid creditcard

Niet iedereen komt in Nederland zomaar in aanmerking voor een creditcard. Het is een vereiste dat je kredietwaardig bent om te voorkomen dat er (grote) schulden worden gemaakt. Of misschien wil je wel helemaal niet vastzitten aan een creditcard en risico’s op schulden.

Neem dan een prepaid creditcard. Dit is een creditcard (eigenlijk debitcard) waar je vooraf een saldo opzet en dat is dan de gelijk uitgave limiet. Je saldo kun je via iDEAL opwaarderen op deze kaarten.

Je kunt hiermee bij sommige aanbieders een virtuele creditcard nemen en bij bepaalde een fysieke kaart.

Klik hier voor de prepaid creditcards van Money2Go.

Plaats een reactie