Anoniem internetten? Zo doe je dat!

Anoniem internetten? In deze uitleg ontdek je hoe je dat voor elkaar krijgt

Wil je anoniem internetten maar weet je niet hoe? In dit artikel laten we je zien hoe jij ook anoniem kunt surfen zonder sporen achter te laten. En dat is niet per se een slecht iets: onze online privacy word namelijk steeds zeldzamer.

Niet alleen de overheid en internetproviders kunnen ons surfgedrag volgen maar ook de grote tech bedrijven zoals Google, Facebook en Microsoft.

Apps, social media, zoekmachines en browsers worden hiervoor gebruikt. Ook incognito modus wordt in de meeste gevallen gewoon gevolgd.

Anoniem internetten is dus niet iets wat alleen criminelen of kwaadwillenden willen. Ook de normale mens zoals jij en ik die waarde hechten aan onze privacy.

En goed nieuws: anoniem surfen is makkelijker dan je denkt..

Anoniem internetten in 2023 doe je met deze 3 effectieve manieren

Er zijn verschillende manieren en methodes om anoniem(er) te internetten. Wij delen de 3 meest effectieve manieren met je.

  1. Maak gebruik van een VPN
  2. Gebruik browser extenties
  3. Surf via een privacy vriendelijke browser (Firefox)

1. Anoniem internetten met een VPN

Met een VPN kun je een stuk anoniemer internetten. Dit is één van de voornaamste redenen waarom mensen een VPN gebruiken.

Met een VPN surf je om te beginnen met een ander IP adres over het internet. Daarnaast worden alle data en gegevens via encryptie versleuteld verstuurt, iets wat met je ‘normale’ internetverbinding niet het geval is.

Hiermee ben je al een stuk minder traceerbaar voor grote tech bedrijven en overheden.

VPN installeren

Een VPN installeren is zo gedaan. Allereerst sluit je een abonnement af bij de meest betrouwbare VPN provider, vervolgens download je hun app om de VPN verbinding op jouw apparaat te activeren.

Als dit gedaan is gaan al jouw internet activiteiten via de VPN verbinding. ????

2. Gebruik browser extenties

Ook kun je verschillende browser extenties (ook wel addons genoemd) toevoegen aan je web browser om jouw gegevens af te schermen en je privacy meer te waarborgen.

De volgende vijf browser extenties zijn zeker het proberen waard als je meer online privacy wil hebben.

  1. HTTPS Everywhere
  2. Privacy Badger
  3. uBlock Origin
  4. PixelBlock
  5. ClearURLs

Let op: sommige van de bovenstaande links verwijzen naar de Chrome extentie store. Als je een andere browser gebruikt kun je deze addons opzoeken via de addon database van jouw browser.

3. Surf via een privacy vriendelijke browser

Sinds 2016 is de browser van Brave gratis beschikbaar. Deze browser is volledig gefocust op privacy en blokkeert veruit de meeste trackers en advertenties van bedrijven.

Als je met deze browser op het internet surft weet je zeker dat zo weinig mogelijk gegevens van je terecht komen bij allerlei big tech en data bedrijven. Als je een nieuw tabblad opent zie je ook hoeveel trackers er door de browser geblokkeerd zijn en hoeveel bandbreedte je daarmee hebt bespaard.

Brave Browser privacy statistieken
Brave houdt statistieken bij van geblokkeerde trackers & meer

Inmiddels wordt deze browser door ruim 75 miljoen mensen gebruikt en dit aantal stijgt elke dag.

Plaats een reactie