Instagram deactiveren: zo doe je dat

Handleiding Instagram deactiveren

Ben je tijdelijk even helemaal klaar met het iedere dag bekijken van foto’s van anderen? Dan kun je ervoor kiezen om je Instagram account tijdelijk te deactiveren. Even een pauze van social media.

Wil je er helemaal mee stoppen? Een flinke stap die positief kan uitpakken. Hoe dat moet? We leggen je het uit.

Jouw Instagram deactiveren

Tijdelijk stoppen met het gebruik van Instagram? Je kunt er voor kiezen om je account tijdelijk te pauzeren. Zo is je profiel niet meer zichtbaar en kan deze ook niet meer gevonden worden.

Het voordeel van het deactiveren is dat alle data wel behouden blijft. Als je later je account weer wilt gebruiken zijn al je foto’s en je volgers er nog. Zo kun je weer verder waar je gebleven was.

Om je profiel te deactiveren dien je dit te doen via je internetbrowser. Met de app is het niet mogelijk.

Surf naar de website van Instagram en log vervolgens in met behulp van je gegevens. Onder de naam van je profiel zie je vervolgens ‘Profiel bewerken’ staan. Klik hier op en scroll tot slot helemaal naar beneden.

Hier vind je de optie ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’.

Hiermee activeer je de pauze van je social media account. Wil je op je beslissing terugkomen kun je je Instagram profiel eenvoudig weer activeren door simpelweg in te loggen op je account.

Instagram verwijderen

Net als bij het verwijderen van Facebook wordt het bij Instagram je het ook moeilijk gemaakt om je profiel definitief te verwijderen. We leiden je door het proces heen met slechts vier stappen.

Als eerst zul je de pagina moeten bezoeken die Instagram speciaal heeft gebouwd voor het verwijderen van je account. De tweede stap is om in te loggen met het account dat verwijderd moet worden.

De social media gigant zal je vragen wat de reden is van het vertrek en biedt je de kans om je reden te delen. Dit is geen verplichte optie dus het is ook mogelijk om deze stap over te slaan.

Om het verwijderen van je Instagram account definitief te maken voer je je wachtwoord in en klik je op ‘Mijn account definitief verwijderen’. Je account is nu volledig verwijderd en geen enkele data zal meer actief zijn op het social media kanaal.

Plaats een reactie