Hoe werkt het STAP budget?

Hoe werkt het STAP budget?

Het STAP budget staat voor ‘stimulering arbeidsmarktpositie budget’. Het is bedoelt om men verder te laten ontwikkelen zodat de kans op een betere loopbaan wordt vergroot.

Je kunt een vergoeding tot maximaal € 1000,00 ontvangen en moet worden aangevraagd bij het UWV. We leggen je in dit artikel uit wat het STAP budget nou precies is en hoe je het kunt aanvragen.

Wat is het STAP budget?

Als je een opleiding, training of cursus wilt volgen dat kan helpen om jou verder te ontwikkelen, kun je gebruik maken van het STAP budget. De overheid stelt een bedrag van € 1000,00 beschikbaar dat je daarvoor kunt gebruiken.

Zo kun je er voor kiezen om eindelijk eens te kiezen voor een andere richting. Als de opleiding minder kost, betekent dat dus dat je van gratis scholing kunt genieten. Als het meer kost, dan zul je zelf moeten bijleggen.

In sommige gevallen willen werkgevers hier ook aan mee werken. Zeker wanneer je je ergens in wilt gaan specialiseren.

STAP budget aanvragen

Wanneer je gebruik wilt maken van het STAP budget zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Als eerst zul je moeten controleren of je aan alle regels voldoet.

Daarnaast is het verplicht dat de opleiding die je wilt doen, in het scholingsregister staat. Verder is er ook een DigiD vereist.

Als je alles kunt afvinken, kun je je eigen gaan aanmelden voor een opleiding. Je zult een STAP aanmeldingsbewijs ontvangen waarmee het mogelijk is om het STAP budget daadwerkelijk aan te vragen.

Dit kan op de website van het UWV. Tijdens de aanvraag zullen er een aantal vragen moeten worden beantwoord. Zo wordt er onder andere gevraagd naar verschillende gegevens van jou, de opleider en de opleiding zelf.

Je bent hier ongeveer tien minuten mee bezig. De aanvraag wordt binnen een aantal werkdagen in behandeling genomen.

Plaats een reactie