Hoe werkt Dropbox, wat is het en wat kun je ermee?

Hoe werkt dropbox en wat kun je er allemaal mee doen?

Wat is Dropbox en hoe werkt het? Wat kun je precies met deze app? We vertellen je alles wat je moet weten over deze dienst in dit artikel!

Wat is Dropbox?

Dropbox is een cloudopslagdienst waarmee je bestanden online in de cloud kunt opslaan. Zo kun je makkelijk grote bestanden versturen naar anderen en je bestanden veilig backuppen. De dienst bestaat sinds 2008 en is een van de meest gebruikte cloudopslagdiensten.

In Dropbox kun je alle soorten bestanden opslaan, waaronder:

  • Je foto’s
  • Video’s
  • Documenten

Het wordt door privé personen veel gebruikt voor het veilig opslaan van familie- en vakantiefoto’s en administratieve documenten. Bedrijven gebruiken de dienst vooral om veel data op te slaan en door te sturen.

Hoe werkt Dropbox?

Je kunt Dropbox op je computer, laptop, tablet en smartphone installeren. Je kunt deze installaties dan met elkaar laten synchroniseren zodat je jouw bestanden altijd bij de hand hebt. Dropbox is ook via de webbrowser te gebruiken.

Verder kun je bestanden makkelijk delen met anderen. Je kunt dit doen door hun Dropbox account toegang te geven of de Dropbox link met ze te delen.

Dropbox apps

Er zijn Dropbox applicaties voor de volgende besturingssystemen:

  • Windows
  • Mac
  • Linux
  • iOS
  • Android

De dienst heeft inmiddels meer dan 500 miljoen gebruikers en is na Google Drive, OneDrive en iCloud de meest populaire cloud dienst.

Wat kost Dropbox?

Je kunt gratis met Dropbox beginnen. Je krijgt dan 2GB opslagruimte om te gebruiken. Is dat niet voldoende voor je? Dan kun je upgraden naar Dropbox Pro: Met dit pakket krijg je 2TB (2000GB) opslagruimte.

Dit kost € 9,99 als je per jaar betaalt of € 11,99 als je per maand betaalt.

Dropbox referral programma

Je kunt ook gratis extra opslagruimte verdienen met het referral programma van Dropbox. Met je persoonlijke link kun je anderen uitnodigen om ook Dropbox te gaan gebruiken. Per nieuwe gebruiker krijg jij dan 500MB opslagruimte extra.

Dropbox alternatief

Liever geen Dropbox gebruiken? Kies dan voor een Dropbox alternatief.

Google Drive
iCloud
Microsoft OneDrive
Jottacloud
Sync.com

Plaats een reactie