Twitter Deactiveren handleiding

Uitleg over hoe je zelf Twitter kunt deactiveren

Tijdelijk stoppen met het gebruiken van Twitter? Dat is mogelijk door je account te deactiveren.

Je kunt dan even een tijd ergens anders aan denken in plaats van iedere dag op de hoogte te blijven van de laatste nieuws. We leggen je stap voor stap uit hoe je je account deactiveert of zelfs verwijderd.

Twitter deactiveren

Als al die tweets je teveel zijn geworden kun je tijdelijk afstand nemen van het social media kanaal. Met onze stappenplan is het deactiveren van je Twitter account zo gedaan.

Begin met het openen van de Twitter app via je telefoon. Het kan ook via je internetbrowser als je de app niet gebruikt. Klik je eigen profiel aan en kies vervolgens voor ‘Instellingen en privacy’ en klik daarna op ‘Account’.

Als je helemaal naar beneden scrollt zul je de optie ‘Je account deactiveren’ tegenkomen. Wanneer je deze stap hebt bevestigd zal je account voor 30 dagen worden geactiveerd.

Twitter verwijderen

Om je Twitter account volledig te verwijderen moet je de bovenstaande stappen volgen. Je account kan pas worden verwijderd nadat deze 30 dagen geactiveerd is geweest.

Als je in die periode niet meer in hebt gelogd bij Twitter zal het account automatisch worden verwijderd. Verwijderde accounts worden volledig gewist in de servers van Twitter en kan niet worden herstelt.

Twitter account opnieuw activeren

Heb je toch spijt van de deactivatie van je Twitter account kun je dit eenvoudig herstellen door in te loggen via de app of de website.

Twitter verstuurt je nu een melding met de vraag of je inderdaad je account opnieuw wilt activeren. Je kunt dit bevestigen waarop je account weer zal worden geactiveerd.

Je kunt nu weer gebruik maken van Twitter en de meest interessantste tweets de wereld in sturen.

Plaats een reactie