LEGO sorteren en opbergen: Dit is de beste manier

LEGO sorteren en opbergen: De beste manier

LEGO is populairder dan ooit. Ook op de HoeWerkt redactie zijn we groot fan.

Nadat het tv-programma LEGO Masters begin 2020 op tv is geweest is heeft half Nederland de LEGO weer tevoorschijn gehaald en is aan het bouwen geslagen.

Oude sets uit elkaar en zelf weer iets nieuws bouwen. Maar hoe kun je het beste LEGO sorteren en opbergen als het losse blokjes zijn?

We vertellen je er alles over.

LEGO sorteren, de beste manieren

Er zijn verschillende manieren om LEGO te sorteren en op te bergen. We geven je een manier voor losse blokjes en afgebroken sets.

1. LEGO sets opbergen

Als je sets afbreekt maar deze wel compleet wil houden kun je het beste de volgende methode toepassen:

  1. Breek de set af
  2. Doe alle onderdelen en het instructieboekje in een zip-lock zak
  3. Doe deze in een doos of krat en bewaar deze waar je zelf wilt

2. LEGO blokjes sorteren en opbergen

Veel mensen neigen er naar om LEGO blokjes op kleur te sorteren. Als je niet zoveel LEGO hebt kan dat prima werken. Maar er is een veel betere manier..

.. namelijk sorteren op soort blokje. Waarom?

Stel je eens voor dat je een bepaald blokje nodig hebt. In het rood. Deze moet je zien te vinden in een berg vol met rode blokjes. Niet onmogelijk, wel veel werk.

Als je jouw LEGO blokjes per type sorteert en bewaard kun je veel makkelijker het blokje vinden wat je zoekt. Je pakt dan het bakje of zakje met dat type en hoeft er alleen de rode blokjes uit te vissen.

Zelf sorteren en bewaren we onze LEGO ook op deze manier. We bewaren de blokjes in assortimentskastjes welke voor schroeven en ander klein gereedschap gebruikt worden.

Ook in deze kastjes proberen we zoveel mogelijk onderdelen bij elkaar te sorteren.

Ook gebruiken we bakjes welke in kisten of kastjes bewaard worden. Voor de meest gebruikte onderdelen en minifiguren gebruik ik assortimentskoffertjes. Zo kun je ze snel erbij pakken of meenemen.

Plaats een reactie