Kaarsen langer laten branden? De 4 beste tips!

Kaarsen langer laten branden met deze handige kaarsen lifehack!

Kaarsen, we zijn er dol op. Zeker nu de donkere dagen er weer aankomen. Het is een eenvoudige manier om meer sfeer in huis te krijgen en je kunt er allerlei kanten mee op.

Van waxinelichtjes tot kaarsen op een prachtig houten plateau. Het nadeel is dat kaarsen best snel opbranden en sommige zijn best prijzig. Daarom hebben wij naar de beste tips gezocht om je kaarsen nog langer te kunnen laten branden.

Lifehack kaarsen: je kaarsen langer laten branden

Tip 1. Afknippen van de lont

Over het algemeen zit er een vrij lange lont aan een kaars. Volstrekt onnodig want het ook met een klein lontje kan de kaars branden, en nog langer ook!. Knip de lont zo kort mogelijk af en steek hem dan aan. De vlam zal groter zijn maar de kaars zal op een rustiger tempo opbranden.

Tip 2. Kaarsen in de vriezer leggen

Wellicht een hele rare tip maar wel eentje die hartstikke goed werkt! Je kan met deze tip dubbel zo lang doen met je kaars. Plaats de kaarsen die je wilt geen branden voor een paar uur in de vriezer. Wanneer kaarsen koud zijn smelten ze minder snel.

Tip 3. Zout water

De derde tip is je kaarsen enkele uren laten weken in zout water. Daarna moet je zo goed laten drogen voordat je ze gaat gebruiken. De kaars gaat veel langer maar ook zul je merken dat de vlam een stuk feller is en zal de kaars een stuk minder kaarsvet gaan druppelen.

Tip 4. Niet te lang laten branden

De laatste tip die we je mee willen geven is om je kaarsen niet te lang te laten branden. Hoe langer de kaars brandt hoe sterker de vlam wordt. Dit zorgt ervoor dat de was van de kaars sneller smelt en de kaars dus sneller opraakt. Je kunt je kaarsen het beste tussen de één en twee uur laten branden. 

Plaats een reactie