Hoe kun je WhatsApp deactiveren?

WhatsApp deactiveren, hoe doe je dat precies?

Ben je het zat om continu de hele dag door berichten te ontvangen en er ook nog eens op moeten reageren? Je kunt overwegen om WhatsApp te verwijderen.

Wees je er zelf van bewust dat als je je account verwijderd dit mogelijk niet meer kan worden herstelt.

WhatsApp deactiveren

Het deactiveren van een WhatsApp account is niet mogelijk. Een tijdelijke break nemen is daardoor geen optie. Wat je wel kunt doen is je account verwijderen. Om dit proces in gang te zetten kun je de volgende stappen uitvoeren.

Start door WhatsApp op je telefoon te openen. Klik vervolgens op de drie puntjes en ga naar Instellingen > Account > Mijn account verwijderen. Hier zal worden gevraagd om je volledig telefoonnummer in te vullen inclusief landcode.

Klik vervolgens op ‘Mijn account verwijderen’. Je wordt doorverwezen naar een keuzemenu waar je aan kan geven waarom je hebt besloten om je account te verwijderen. Klik voor de laatste keer op ‘Mijn account verwijderen’ en je WhatsApp account is hierbij verwijderd.

Wat wordt er verwijderd?

Als je je WhatsApp account verwijderd zal je volledige account verdwijnen. De opgeslagen bericht geschiedenis zal worden gewist en als je in een WhatsApp groei zat zul je deze automatisch verlaten.

Ook de back-up op Google Drive zal worden verwijderd. Hou er rekening mee dat het 90 dagen kan duren voordat het verwijder proces daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Na het verwijderen van je account is het niet meer mogelijk om opnieuw toegang te krijgen. Je zult dan een nieuw account moeten creëren.

Plaats een reactie