Geld verdienen met websites: 7 methodes die je kunt gebruiken

Hoe kun je geld verdienen met websites?

Door de komst van Corona zijn werk en inkomen ineens een onzeker iets geworden. Sommigen hebben het geluk om thuis te werken, voor anderen is dat geen optie.

Zij zoeken naar alternatieven voor een inkomen. Geld verdienen met websites is daar een heel lucratieve optie voor.

Met een eigen website kun je namelijk zonder afhankelijk te zijn van anderen geld verdienen. Een ander voordeel is dat het passief geld kan opleveren: Het internet slaapt tenslotte niet en draait 24/7 door.

In deze handleiding laten we je zien hoe je met een eigen website een inkomen kunt opbouwen. Zodat je niet meer van een baan of uitkering afhankelijk bent.

Geld verdienen met websites: 7 methodes welke werken

Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten van anderen. Als er dan een product via jouw website en link verkocht wordt ontvang jij hiervoor een commissie als beloning.

Zo’n commissie is een vast bedrag of een percentage van de verkoopprijs. Het kost de klant nooit iets extra.

Een hele mooie methode. Je kunt tegenwoordig praktisch alles promoten wat er bestaat. Grote webshops zoals Bol, CoolBlue en Wehkamp maken ook gebruik van affiliates.

Met affiliate marketing kun je makkelijk 1000 euro of meer per maand verdienen. Het is een kwestie van een goede website opzetten en je bezoekers doorsturen.

Hoe je dat doet wordt je haarfijn en stap-voor-stap uitgelegd in deze video training. Met deze online cursus kan iedereen affiliate sites opzetten.

Advertorials / Gastblogs

Een andere methode voor geld met websites is het verkopen van advertorials oftewel gastblogs.

Hoe dit werkt?

Stel je hebt een website over planten. Hier deel je vanalles over planten en alles wat er bij komt kijken.

Anderen met een website of webshop gericht op planten, tuinieren etc zijn dan geïnteresseerd om een advertorial op jouw website te plaatsen. Dat is een term voor een gastblog, oftewel een artikel wat tegen betaling op jouw website wordt geplaatst.

Zo kunnen zij hun website of webshop promoten en daar meer resultaat uithalen.

De bedragen die je hiervoor kunt krijgen verschillen. Er spelen allerlei factoren mee waaronder:

  • Het aantal bezoekers van je website
  • Domeinwaardes voor SEO (Domain Authority, Page Autohority, Trust Flow)
  • Schrijf jij het artikel of wordt deze aangeleverd

Je kunt op je website een pagina maken waar je jouw tarieven hiervoor op vermeld. Maar in de praktijk is het vaak een beetje onderhandelen met de tegenpartij en elkaar tegemoet komen.

Links in bestaande artikelen verkopen

Een andere leuke inkomstenbron met websites is het verkopen van linkjes in bestaande artikelen. Dit is vergelijkbaar met advertorials maar dan een ‘lichte versie’.

Stel je hebt een artikel met de 20 mooiste huiskamerplanten. Voor webshops die huiskamerplanten verkopen is het dan super interessant om jou te betalen voor een linkje in dat artikel.

Als je 20 artikelen op je website hebt kun je al minimaal 20 linkjes verkopen. Stel je vraagt hier 20 euro per jaar voor dan zou je website je dus al 400 euro per jaar kunnen opleveren met alleen dit verdienmodel!

Ook hierbij geldt dat de prijs van een link gebaseerd is op factoren zoals bezoekers en eventuele domeinwaardes voor SEO. De prijs van een link kan per jaar of voor onbepaalde tijd afgesproken worden.

Advertenties

Een eigen (digitaal) product

Lead generatie

Diensten verkopen

Plaats een reactie