Betalen met Afterpay

Wat is AfterPay precies en hoe werkt deze betaalmethode?

Online shoppen wordt steeds populairder. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om je bestelling te betalen: Een van deze methodes is achteraf betalen met Afterpay.

Via AfterPay is het mogelijk om eerst je bestelling te ontvangen, te bekijken en proberen alvorens je deze betaalt. Ben je toch niet tevreden? Dan stuur je het item terug en hoef je niets te betalen.

AfterPay: Hoe het werkt

AfterPay is een dienst welke webshops kunnen integreren in hun systeem zodat klanten achteraf kunnen betalen. Dat heeft voor zowel de webshop als de consument voordelen.

Voordelen voor webshops zijn:

Meer orders: sommige klanten willen graag eerst een product ontvangen, voelen, zien en ervaren alvorens ze geld betalen.

Kredietcheck van de klant: Als een klant niet kredietwaardig is of vaker niet op tijd betaald dan wordt deze geweigerd door AfterPay. Zo draai je als webwinkel minder verliezen.

Voordelen voor de klant

Klanten kunnen eerst het product ontvangen en kijken of ze dit product ook daadwerkelijk willen hebben. Sturen ze het retour binnen de wettelijke bedenktermijn dan hoeven ze niet te betalen.

Zijn klanten wel tevreden met het product? Dan betalen ze de rekening aan AfterPay en is iedereen blij! 🙂

Zo werkt AfterPay

 1. Je gaat gewoon online shoppen zoals je gewend bent. Je plaatst je gewenste producten in je winkelwagentje en als je alles hebt ga je naar afrekenen.
 2. Bij de betaalmogelijkheid kies je voor AfterPay
 3. Ter verificatie moet je enkele persoonsgegevens invoeren zodat er een snelle controle door AfterPay kan plaatsvinden. Ook wordt er gecontroleerd of je kredietwaardig bent. Bestaande AfterPay gebruikers hebben al een kredietwaardigheid (of juist niet) in het systeem.
 4. Als alles is goedgekeurd klik je op de knop om door te gaan, doorgaans ‘bevestigen’ of ‘kopen met afterpay’.
 5. De webshop zal de bestelling nu direct verwerken net zoals orders betaald met iDEAL of Creditcard. Wanneer je de producten hebt ontvangen zul je tevens van AfterPay een e-mail met betaalinstructies ontvangen.
 6. Je betaald de openstaande rekening aan AfterPay via iDEAL of internetbankieren. Heb je producten teruggestuurd? Dan betaal je enkel wat je hebt gehouden.
 7. Let op: AfterPay hanteert een betaaltermijn van 14 dagen. Als je binnen deze 14 dagen betaalt is er niets aan de hand. Betaal je later zonder AfterPay in te lichten? Dan is er een kans dat je kredietwaardigheid omlaag gaat en je AfterPay (tijdelijk) niet meer kunt gebruiken.

Webshops met AfterPay

In Nederland zijn er veel webshops welke AfterPay gebruiken. Een greep uit deze webshops zijn:

 • Blokker
 • Fonq
 • Koopjedeal
 • WE Fashion
 • Dekbed Discounter
 • VT Mode

Plaats een reactie