Hoe werkt een Airfryer?

Hoe werkt een Airfryer en wat kun je er allemaal mee bakken?

De laatste jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een airfryer in plaats van een frituurpan of oven. De Airfryer wordt ook wel een heteluchtfriteuse genoemd en wordt gezien als het gezonde alternatief van de frituurpan. Je gebruik immers geen frituurvet of olie, maar bakt je frietjes en snacks in hete lucht. Je kunt er ook in bakken, grillen en braden.

Wat is een airfryer eigenlijk en hoe werkt hij dan precies? Hoe kun je met hete lucht eten klaarmaken?

Bakken met hete lucht

Een airfryer zuigt lucht aan en verwarmt deze tot maximaal 200 graden Celsius. Bij de meeste airfryers kun je de temperatuur zelf instellen. De airfryer gaat nu voorverwarmen en geeft in veel gevallen een signaal als de gewenste temperatuur is bereikt.

Nu kun je je snacks, frites of andere producten in de airfryer doen. Daarna kies je het juiste programma of stel je de bereidingstijd in. De hete lucht wordt via een ventilator al wervelend door de airfryer geblazen. Hierdoor garen de producten en wordt de buitenkant ervan knapperig. De lucht wordt via een afvoerrooster weer naar buiten geblazen.

Hete lucht friteuse

Bakken in een airfryer gebeurt dus door middel van hete lucht. Voor sommige gerechten wordt geadviseerd een lepeltje olie toe te voegen. Dit helpt om bijvoorbeeld je vers gesneden frietjes echt knapperig te bakken. Let op dat met het woord airfryer eigenlijk het merk van de hete lucht friteuse van Philips bedoeld wordt.

Deze hete-lucht friteuse heeft een speciale Philips technologie om de lucht te laten circuleren. Inmiddels wordt het woord airfryer gebruikt om het hele assortiment hetelucht friteuses mee aan te duiden. Maar het is goed om je van dit verschil bewust te zijn als je op zoek bent naar een hetelucht friteuse.

Plaats een reactie